Bachbloesems
zoals Bach het bedoelde

Hoe lang en hoe vaak moet je een Bachbloesem gebruiken?

Hoe lang

Hoe lang je een Bachbloesem nodig hebt hangt af van de situatie waarom je hem neemt. In eenvoudige gevallen kan het al voldoende zijn om hem één of twee keer in te nemen. In situaties die al lange tijd voortduren en chronisch geworden zijn, kan het nodig zijn om de remedie enkele maanden in te nemen.

Hoe vaak

In de meeste gevallen neem je een Bachbloesem 4x per dag: 's morgens bij het opstaan, 's avonds bij het gaan slapen, en nog 2x tussendoor, meestal bij de maaltijden. Je neemt per keer 4 druppels. 
Het heeft geen zin om meer dan 4 druppels te nemen: of je nou 4 druppels neemt of het hele flesje, je krijgt maar één keer de energie van de bloesem toegediend. Het hele flesje leegdrinken kan geen kwaad, maar het doet hetzelfde als die 4 druppels. 
Het kan wel helpen om vaker dan 4x per dag de druppels te nemen: vaker met de energie in aanraking komen kan wel helpen. In een crisis-situatie kun je gerust iedere 5 minuten een dosis nemen, en die tussentijd steeds verlengen naarmate het beter gaat, totdat je weer op 4x per dag uitkomt.

Hoe lang doe je met een flesje

Bij normaal gebruik (dus 4x per dag 4 druppels) is een flesje na ongeveer 30 dagen leeg.

Hoeveel flesjes bestellen

Dat is moeilijk aan te geven. Het is immers de bedoeling dat de situatie verandert door het innemen van de Bachbloesem. Dat gebeurt meestal binnen enkele dagen. En dan zijn er drie mogelijkheden:

  • De nieuwe situatie is een stap in de goede richting, maar nu komt er iets nieuws aan het licht dat een andere remedie nodig maakt. (Bach bezocht zijn patiënten vrijwel dagelijks en gaf dan vaak een nieuwe remedie, afhankelijk van de reactie van de patiënt.)
  • De situatie is na enkele dagen opgelost en je hebt de rest niet meer nodig.
  • De nieuwe situatie is de verbetering die je zocht, maar je valt terug als je stopt met innemen. Dan ga je dus door en kan het zinvol zijn om meer flesjes tegelijk te bestellen. Vaak is dat wanneer de oude situatie ook lang heeft geduurd.

Alleen in de laatste situatie, dus bij een chronisch probleem kom je toe aan een tweede flesje.